Online dieetbehandeling


Wanneer u dat schiktOnline-dieetbehandeling

Wanneer een afspraak in de praktijk in Son en Breugel niet mogelijk, niet wenselijk of niet haalbaar is, kunt u een online-consult aanvragen. De dieetbehandeling kan dan volledig online plaatsvinden. Hiertoe zijn verschillende opties:


Optie 1:

Schriftelijke dieetbehandeling. Het contact verloopt via e-mail. U krijgt een aantal formulieren toegezonden die u wordt verzocht in te vullen. De diëtist krijgt hiermee inzicht in uw situatie, uw hulpvraag, uw leef- en eetgewoontes, uw persoonlijke en medische achtergrond. De diëtist kan u via e-mail aanvullende of verduidelijkende vragen stellen. Na het diëtistisch onderzoek, analyse en evt berekening (indien nodig) en het vaststellen van de voedingskundige diagnose, ontvangt u een schriftelijk advies waarmee u direct aan de slag kunt. Eventuele verdere begeleiding en dieetbehandeling vinden in overleg met u plaats.


Het voordeel is dat u niet naar de praktijk hoeft te komen, de dieetbehandeling plaats vindt op het moment dat het u uitkomt en u toch rechtstreeks contact heeft met een deskundige.
Optie 2:

De dieetbehandeling verloopt via een videoverbinding, dus bijvoobeeld via teams, facetime of whats-app-video. Een datum en tijdstip wordt via e-mail met u afgesproken. Een emailadres of mobiel telefoonnummer en een internetverbinding is hiervoor nodig. De benodigde informatie over u om tot een goed en verantwoord advies te komen wordt via beeldcontact mondeling verkregen.


Het voordeel is dat u niet naar de praktijk hoeft te komen en de dieetbehandeling in uw eigen omgeving plaats vindt. U heeft echter wel live contact met de diëtist. Het is geen huisbezoek waardoor extra kosten worden bespaard. 

 

Optie 3:

Een combinatie van de eerste twee opties. De kosten zijn gelijk, de benodigde tijd en kwaliteit ook.


Door de jarenlange ervaring van de diëtist van Foodles bent u verzekerd van kwalitatief goede zorg. Een dieetbehandeling op maat is niet te vergelijken met standaard dieetadviezen. Uw thuissituatie, uw gewoontes, uw voorkeuren, uw (al dan niet medische) gezondheidssituatie bepalen welke methode voor u het beste is.


Laat u niet meeslepen door loze beloftes, maar laat u goed adviseren.Vergoeding

De online-behandelingen kunnen ook door de verzekering worden vergoed. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor een fysiek consult, zie “tarieven/vergoeding”.


Verwijzing nodig?

U kunt rechtstreeks bij mij terecht zonder verwijzing. Echter de arts of doktersassistente kan u een verwijsbriefje geven of dit rechtstreeks digitaal (via het computerprogramma ZorgDomein) naar mij verzenden. Een verwijzing heeft vooral de voorkeur bij complexere zorgvragen en vooraf uitgevoerde onderzoeken.


Afspraak maken

Bijna alle dieetaanvragen zijn geschikt om online plaats te laten vinden. U kunt bij uw aanvraag aangeven welke vorm uw voorkeur heeft. U kunt mij bellen of een e-mail sturen. Zie voor telefoonnummer en e-mailadres bij "Contactgegevens" onder "Foodles" in de informatiebalk of vul het contactformulier in.


Afspraak afzeggen

Bij verhindering dient u 24 uur van tevoren af te zeggen anders worden de kosten bij u in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt telefonisch of per e-mail afmelden.