Online dieetbehandeling


Wanneer u dat schiktOnline-dieetbehandeling

Wanneer een afspraak in de praktijk in Son en Breugel niet mogelijk, niet wenselijk of niet haalbaar is, kunt u een online-consult aanvragen. De dieetbehandeling kan dan volledig online plaatsvinden. Hiertoe zijn verschillende opties:


Optie 1:  dieetbehandeling via e-mail

Schriftelijke dieetbehandeling. Het contact verloopt via e-mail. U krijgt een aantal formulieren toegezonden om door u te worden ingevuld. De diëtist kan hierop aanvullende vragen stellen. De zo verkregen informatie is de basis voor het persoonlijke behandelplan.  Afhankelijk van de situatie volgt een persoonlijk advies, berekening en evt vervolgafspraken.  U kunt direct aan de slag.  De benodigde tijd wordt met u afgestemd.


Het voordeel is dat u niet naar de praktijk hoeft te komen, de dieetbehandeling plaats vindt op het moment dat het u uitkomt en u toch rechtstreeks contact heeft met een deskundige.
Optie 2: dieetbehandeling via video

De dieetbehandeling verloopt via een videoverbinding, bijvoobeeld via teams, facetime of whats-app-video. Een datum en tijdstip wordt via e-mail met u afgesproken. Een emailadres of mobiel telefoonnummer en een internetverbinding is hiervoor nodig. Afhankelijk van uw situatie en behoefte krijgt u het persoonlijk dieetadvies evt. schriftelijk nagezonden. U kunt ook online rekenen op kwalitatief goed advies en begeleiding.


Het voordeel is dat u niet naar de praktijk hoeft te komen en de dieetbehandeling in uw eigen omgeving plaats vindt. U heeft echter wel live contact met de diëtist. Het is geen huisbezoek waardoor extra kosten worden bespaard. 

 

Optie 3: gecombineerde dieetbehandeling

Een combinatie van de eerste twee opties. De kosten zijn gelijk, de benodigde tijd en kwaliteit ook.

Vergoeding

De online-behandelingen kunnen ook door de verzekering worden vergoed. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor een fysiek consult, zie “tarieven/vergoeding”.


Verwijzing nodig?

U kunt rechtstreeks bij mij terecht zonder verwijzing. Echter de arts of doktersassistente kan u een verwijsbriefje geven of dit rechtstreeks digitaal (via het computerprogramma ZorgDomein) naar mij verzenden. Een verwijzing heeft vooral de voorkeur bij complexere zorgvragen en vooraf uitgevoerde onderzoeken.


Afspraak maken

Bijna alle dieetaanvragen zijn geschikt om online plaats te laten vinden. U kunt bij uw aanvraag op het  "afspraak maken" aangeven wat uw voorkeur is.