Cocktailsaus (zonder alcohol)
Ingrediënten:
4 eetlepels mayonaise (evt light of frietsaus ivm vetgehalte)
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel room
1 koffielepel worcestersaus
1 mespunt cayennepeper
Bereiding: meng alles goed door elkaar.
Tzaziki
Ingrediënten
1 komkommer
1 eetlepel olijfolie
170 gr Griekse yoghurt (0% of 2% vet)
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel citroensap
Peper en zout
Optioneel: paar blaadjes verse munt
Bereiding:
Was de komkommer en schil hem met een dunschiller. Snijd hem door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje het middelste gedeelte met de pitjes. Rasp de rest fijn en doe in een zeef of vergiet. Druk met een lepel het meeste vocht er uit. Voeg de olijfolie, knoflook en citroensap toe aan de yoghurt en schep de geraspte komkommer er door. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat verse munt. Bewaar de tzatziki afgedekt in de koelkast.
Diëtistenpraktijk Foodles is gevestigd in Son en Breugel.
De diëtiste van Foodles maakt voedingsvragen minder zwaar
en geeft daarom voedings- en dieetadviezen aan particulieren, maar helpt ook bedrijven hun gezondheidsbeleid uit te voeren.
© Copyright 2022 – Diëtistenpraktijk FOODLES | Laatste update: januari 2022